Yaz Tatilinde YGS’ye Çalışamayanlar İçin Son 30 Gün

Bu sene mezun olacak ya da mezuna kalanlar, her gün ders çalışacağım deyip şimdiye kadar oyalanmış olabilirler. Ancak henüz geç değil. Yapmanız gereken sadece ve sadece şuan hemen kalkıp çalışmaya başlamak. Sitemizdeki dersvideolarından da faydalanarak aradaki farkı hızlı bir şekilde kapatacaksınız. Bir sene tüm eğlencelerinizden, gezmelerinden vs. vazgeçip asıl hedefinize odaklanmalısınız. Bir sene daha bu ıstırabı çekmemek için bu sene elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Aksi halde hayalini kurduğumuz yerlerde başkaları olacaktır. Evet, hayalindeki üniversiteyi başka biri okuyacaktır. Şimdi ayağı kalkıp kendimize geliyoruz. İşte yol haritamız;

Son 30 Günde YGS’ye Nasıl Çalışılır

Konu anlatımlarına yoğunlaşmamız lazım. Her gün 3 konu bitirerek rahat bir şekilde rakiplerimize yaklaşabiliriz. Günlük 6-7 saat konu çalışmamız gerek. Her gece uyumadan önce ezberlenecek konuları tekrar bir gözden geçiriyoruz. Haftalık tekrarlarımızı aksatmıyoruz. Her konu bitiminde mutlaka soru çözülmelidir. Çözdüğümüz sorularda yapamadıklarımızı işaretliyoruz. Sınav zamanına kadar bu işaretli sorular birkaç kez gözden geçirmemiz lazım.

Denemeler; Üniversite hayalinizdeki belki de en önemli aşama deneme çözmektir. Konulara daha yeni başlamış olsanız dahi deneme çözmeyi aksatmayın. Deneme çözmek size hem konularınızı tekrar etme fırsatı verecek hem de sürekli olarak gelişiminizi takip etmenizi sağlayacaktır.


Mutlaka; Denemelerdeki ve soru bankalarında ki önemli gördüğünüz ve yapamadığınız soruları biriktirin. Bunları belirli periyotlarla tekrar çözün. İşte deneme netleriniz artırmanın yolu budur.

Yorum Gönder