4 Adımda Etkili Not Tutma Alışkanlığı Kazanma

Birçok öğrenci çok fazla ders çalışmasına rağmen başarılı olamıyor. Bunun birçok sebebi vardır. İşte bugün bu sebeplerden biri olan verimli not tutma alışkanlığı üzerine yazıyoruz. Birçoğumuz video dersler dinler, okulda öğretmenimizi dinler ancak etkili not tutamadığımız için bir süre öğrendiklerimizi unuturuz. Notlarımız olmadığı içinde tekrarları düzenli yapamayız. Bu yüzden şuan yazılacakları etkili bir şekilde deneyin ve farkı görün.


4 Adımda Etkili Not Tutma


Adım 1 : Eğer odaklanmakta sıkıntılar yaşıyorsanız bu adımı mutlaka denemelisiniz. Odaklanmak istediğiniz kısımları mutlaka sarı renkli kalemle yazıyoruz. Bu sayede daha iyi odaklanacaksınız.


Adım 2 : Ezberlenecek yazılarınız var ise bunlara da mavi renkli kalemle yazıyoruz. Araştırmalarda mavi renkli yazıların daha çabuk hatırlandığı ortaya çıkmıştır. 


Adım 3 : Birçoğumuz ise istediğimiz kadar renkli kalem kullanalım bazı bilgileri ezber yapamıyoruz. Bu noktada ise farklı bir yöntem deniyoruz. Ezberlenecek bilgileri resme döküyoruz. Görsel hafıza ile ezberlenecek bilgileri hafızamıza kaydediyoruz. 


Adım 4 : Not tutarken mutlaka önemli yerleri büyük harflerle ve renkli kalemlerle yazıyoruz. Bu sayede tekrar yaparken daha verimli sonuçlar elde ederiz.

Yorum Gönder