Öğretmen Adayları Bu Videoları İzlemeden Mülakata Gitmiyor

     
Öğretmen adaylarının bildiği gibi her yıl KPSS puanıyla atanırken bu yıl mülakat sistemi getirilerek öğretmen adayları mülakata çağrılıyor. Bu yıl ilk kez mülakat yapılacağı için birçok öğretmen adayı mülakatın nasıl olacağı konusunda endişeleri var. İşte bu noktada birçok yayın adeta yarışır vaziyette bu konuda rehberlik çalışmalarına başlamış bulunmakta. Size sözleşmeli öğretmenlik konusunda birkaç bilgi verdikten sonra topladığımız bu seminerleri sizlere paylaşacağız.

                                       Sözleşmeli Öğretmenlik

    Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenler gibi tüm haklara sahipler. Ancak atandıkları yerlerde 4 yıl sözleşmeli öğretmenlik yapmak zorundalar. Daha sonra 2 yılda kadrolu olarak görev yaptıktan sonra istedikleri yere tayin isteyebilecekler.

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatında Nasıl Giyinmeli

    Birçok öğretmen adayının bir diğer merak konusu da mülakata giderken ne tür bir kıyafetle gideceğidir. Bu konuda uzmanlar erkeklerin takım elbiseli giymesi gerektiğini söylüyor. Tıraşlarını olmalıdır. Bayanlar ise biraz daha ciddi bir giyimle gitmelidir. Özellikle abartılı kıyafetler ve makyajlardan kaçınılmalıdır. Ağır parfümlerden de kaçınılmalıdır.

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatta Sorulan Sorular

Lider Akademi Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Rehberi 1






Lider Akademi Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Rehberi 2





Pegem Akademi Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Rehberi 


İsem Yayıncılık Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Rehberi 



Ender Hoca Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Rehberi 1




Ender Hoca Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Rehberi 2




 Ender Hoca Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Rehberi 3






Etiketler: Sözleşmeli öğretmenlik mülakat, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları,Sözleşmeli öğretmenlik mülakat seminerleri, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat konferansları 

Yorum Gönder