Derse Konsantre Olmakta Güçlük Çeken Öğrencilere Çözüm




Öğrencilerde sık sık ortaya çıkan derse odaklanamama, dikkat bozukluğu gibi nedenler birçok veli, öğretmen veya öğrencinin kendisi tarafından şikayet ettiği bir durumdur. Bu durumda öğrencilerin ders çalışma verimi düşer, böylece düşük notlar almasına neden olur. Bu durumun üstesinden gelmenin en önemli yolu ise öğrencide bitiyor. Çünkü öğrencinin kendine inanması bu noktada çok önemlidir.

    Ders Çalışırken Hedef Belirlenmeli



          Öğrenci ders çalışmaya başlamadan önce kendine inanmalı ve hedeflerini belirlemesi lazımdır. Eğer öğrencimiz kendi kendine ben bunu yapabilirim diyorsa işin büyük bir kısmını zaten bitirmiştir. Daha sonra ise belirlediği hedeflere doğru bir plan, program hazırlamalıdır. Programında hedefini küçük küçük adımlara bölebilir, böylece hedefine daha güçlü adımlarla yaklaşır. Ayrıca küçük adımları bitirdikçe kendine ödül belirleyebilir, bu ödüllere ulaştıkça kendini motive etmeye başlayacaktır.


Neden Soruları Oldukça Önemli

              Diğer bir önemli noktamız ise öğrencilerin kendine neden ben ders çalışıyorum, neden ders çalışmam gerek, neden böyle olmak zorunda vb. konularda kendine sorular sormalı ve bu soruların cevaplarını aldıktan sonra ders çalışmaya başlamalıdır.

Yorum Gönder